30.1.14

ART GALLERY OF NEW SOUTH WALES JA KUULUMISIA

Heippahei, minä täältä teekupposen ääreltä kirjottelen. Nää kuvat on taidemuseosta, joka sijaitsee Sydneyssä. Sinne oli ilmanen sisäänpääsy joten mä ja Rachelle käytettiin tilaisuus hyväksi. Lomat on nyt lomittu ja eilen oli paluu kouluun. Pakko sanoa, että ei kyllä yhtään huvittais istua koulun penkillä, koska mä oon siltikin ihan lomamoodeilla ja ulkona helteet paukkuu. Välillä kyllä tää kuumuus ottaa aika koville, varsinkin eilen kun täällä oli +36 astetta, huh. Kai mä salaa kaipaan isoa toppatakkia ja kunnon paukkupakkasia...

Asiasta viidenteen. Eilen mä alotin uuden harrastuksen, nimittäin tanssin, jipii!! Käyn samassa paikassa, missä Maddi käy ja lajeina toimii hiphop ja jazz. Oli ihan sika kivaa, vaikka mulla ei tanssijan taustoja ole ja viimisistä voimisteluliikkeistä on hitusen jo aikaa... Kyllä ne piruetit silti ihan hyvin pyöri, hypyt nousi ja musta löyty sisäinen gangsta hiphoppia varten. Kauheesti oon kyllä kangistunu haha. Kokonaisuudessaan mä oon tosi innostunu mun uudesta harrastuksesta, enkä malttaa oottaa ens viikkoon. 

Tänään mä leivoin näitä, tosin vähän varioituna, koska ei täältä mitään maitorahkaa löydy. Lopputuloksesta tuli kuitenkin tosi hyvä ja oon ylpee itestäni ihan sen takia, että kokeilin tätä reseptia, mutta myös sen takia, että oon ruvennu viettämään enemmän aikaa keittiössä. Yleensä keittiö ei oo ollu mun paikka, eikä kokkaaminen oo hurjasti kiinnostanu, mutta nyt muhun on iskeny kokkausbuumi ja pakko sanoa, että se on hyvä juttu ihan tulevaisuutta (hyvää vaimomateriaalia) varten. 

Vimppa asia on se, että mulla on kaikkea kivaa puuhaa tulossa, jeejee. Mutta niistä lisää sitten kun se on ajankohtasta. Nyt mä painun suihkun kautta sänkyyn lukemaan ja sit nukkumaan. Hyvää torstaita ja mahtavaa tulevaa viikonloppua kaikille! :)

28.1.14

LET'S LAUGH AND CRY UNTIL WE DIE

Tässä kuvia Moruyan marketeilta jotka järjestetään joka lauantaina ja myös kuvia meijän veneilypäivästä Mikaelan iskän ja sen puolen sukulaisten kanssa. Marketeilta mun käteen tarttu mangoja (of course), viinirypäleitä, pähkinöitä ja hippihousut. Meijän veneilypäivä meni tosi hyvin hyvässä seurassa. Vesi tossa järvessä oli ihan sika lämmintä ja oisinki voinu jäädä uiskentelemaan sinne. Mä kokeilin tollasta veneen perässä vedettävää donitsia ja ylpeenä voin sanoa, et en lentäny kertaakaan sen päältä. Otettiin aurinkoa veneen kannella ja vietettiin mukavaa aikaa. Elämä tuolla Bodallassa ja Moruyassa on ihanaa. Etenkin, koska Mikaelan kämppä on keskellä puskaa Bodallassa, joten siellä on ihana rauha ja voi tehdä mitä huvittaa. Mä en kauheesti ees vaatteita käyttäny, kengistä puhumattakaan. Se on vaan niin ihana olla eristyksessä kaikesta, mennä rannalle (jossa on vaan muutama ihminen) joka päivä ja viettää aikaa luonnon keskellä ilman kiirettä ja huolia. Toi on oikeen kunnon hippielämää mitä tuolla eletään ja mä nautin siitä!

Here are some photos of the markets in Moruya and photos of our boat day with Mikaela's dad and his side family. I bought mangoes (of course), grapes, nuts and hippie pants in the markets. There were really nice stuff at the markets and heaps of people. Our boat day went really well. The water in the river was so warm, I could've swum there the whole day. We did sunbaking and enjoyed each others company. Great day! Life in Bodalla and Moruya is awesome. Mikaela's house is in the middle of the bush in Bodalla so you can do what ever you want to and it is such a peaceful place. I just wore my bikini most of the time and hardly ever wore shoes, haha. It is just so lovely to be isolated from everything, have peace and quiet, no rushing and no sorrows. Everyday is a beach day and you just enjoy the nature and live a hippie life. I really enjoy that kind of lifestyle! 

22.1.14

PICNIC WITH MY BABE

Oltiin eilen piknikillä Mikaelan kanssa Carcoar lammella. Yritettiin pitää terveellistä linjaa meijän piknikin kanssa, mutta noi pähkinät ja fazerin sininen vähän pilas sen, hah. Oli kuitenkin ihana taas nauttia hyvästä seurasta luonnon keskellä. Eilen oli taas ihan sika kuuma päivä ja kuten näätte, täällä ei ruoho kauheen vihreetä ole. Meninkin sit picnicin jälkeen Hollyn (Mikaelan pikkusisko) kanssa Blayneyn uima-altaalle virkistäytymään sillä välin kun Mikaela oli hieronnassa; minä kateellinen. Eilen oli myös mun host siskon, Brogzin, synttärit joita juhlistettiin kiinalaisella ruoalla ja pavlovalla, nam. Tänään mä nukuin pitkään ja menin host äipän ja Brogzin kanssa Orangeen vähän shoppailemaan. Yritin kuumeisesti löytää auringonkukkia, mutta niitä ei ollu missään, yhyy. Mulla on tullu kauhee into auringonkukkiin koska ne on niin kauniita ja keltasia. Enmätiä, mulla on tällä hetkellä joka himo ostaa kukkasia. Epätavallista mulle ja eikö sen pitäis mennä niin, että joku ihana miespuolinen ostais mulle auringonkukkia enkä minä itselleni.... Anyway, pian on illallisen aika ja huomenna mä oon menossa Sydneyyn yheks yöks pitämään Rachellelle seuraa. Kuullaan taas :)

Yesterday I went for a picnic with Mikaela at the Carcoar dam. We tried to keep our picnic healthy but the nuts and Finnish chocolate ruined it a bit, hah. It was such a lovely picnic with my dearest friend. The weather was really hot yesterday, again, and as you can see the grass isn't very green. After the picnic I went to the Blayney pool with Holly (Mikaela's little sister) to cool down while Mikaela was having a massage, I'm jealous. Yesterday was also my host sister's, Brogz's, birthday and we celebrated it with Chinese food and pavlova, yummy! Today I slept in and then I went to Orange with my host mum and Brogz. We did a little bit of shopping and I tried to find sunflowers, but I couldn't find any :( I don't know why but I just love sunflowers, they are just so beautiful and I really like the yellow colour. I guess I shouldn't think to buy flowers for myself, it should be some lovely guy..... Haha. Anyway, tomorrow I'm gonna go to Sydney to keep company with beautiful Rachelle. See yous! :)

20.1.14

GREEN SMOOTHIE

Tällä hetkellä mulla on kauhee into ruokaan ja resepteihin. Johtunee varmaan siitä, että yritän päästä muutamasta kilosta eroon, heh heh. Selailin toissapäivänä reseptejä ja bongasin tän smoothie reseptin täältä. Kokeilin eilen myös yhtä pastareseptiä tuolta samaiselta sivustolta ja pakko sanoa et se oli yks parhaista aterioista mitä oon pitkään aikaan syöny, nam. Tää smoothie omaa ton vihreän värin joka arvelutti mua hieman, mutta lopputulos maistuu ihan mansikkabanaanismoothielta. Toi on hyvä välipalana tai vaikka lounaan kanssa. Kunnon terveyspommi!

Tässä vielä ohje teille (2 annosta):

1 iso appelsiini kuorittuna ja paloteltuna
1/2 isoa banaania
6 isoa mansikkaa
2 kuppia pinaattia
1/3 kuppia normaalia Kreikkalaista jugurttia (ite käytin rasvatonta)
1 kuppi jäitä

Sitten vaan kaikki sekasin tehosekottimella ja smoothie on valmis!

18.1.14

HAPPINESS IS ON HER FACE

    Hellurei! Mä täällä vielä lomailen reilun viikon verran ja sit on paluu arkeen ja pian onki muutto kolmanteen isäntäperheeseen. Tajusin just että oon puolessa välissä mun vaihtovuotta ja se saa mut surulliseks. Aika lentää liian nopeesti. Anyway, nyt lomalla oon yrittäny syödä terveellisesti (onnistunut itseasiassa hyvin), säästää rahaa, käydä lenkillä ja rentoutua. Täällä on ollu ihan sika kuumat kelit joka päivä. Onneks täällä on ulkouima-altaita lähellä vaikkakin ranta ois tietty parempi vaihtoehto. Välillä ei ees ulkona pysty mitään tekemään ton kuumuuden takia, huh. Esim lenkkeilyajat on joko kuuden seiskan maissa aamulla tai ysin aikaa illalla. Päivällä pelkkä kävelykin kauppaan on jo kamppailua. Ostin muuten pari päivää sitten 50 Shades Of Grey kirjan, jota oon lukenut ihan himona joka päivä. Ihan sika hyvä ja koukuttava, suosittelen!
 
Holla! Still holidays, over a week left and then back to school. I'm gonna move to my third host family soon after I get back to school. I just realized that I'm halfway through my exchange year and it makes me a little bit sad. Time flies... Anyway, on holidays I've been trying to eat healthy, save money, run quite a lot and just relax. The weather has been really hot and I'm blessed that there are outdoor pools close to Blayney, but I still prefer beach, haha. Sometimes you just can't do anything outside because it's too hot. For example you gotta run at about six or seven o'clock in the morning or at nine in the evening. Sometimes just walking to the supermarket is so exhausting because of the heat. By the way, I bought a book called 50 Shades Of Grey which is reeeeally good and addictive and I've been reading that a lot over the last few days.

16.1.14

ALL I KNOW IS THAT YOU LEAVE ME WANTING MORE

Vihdoinkin sain itteäni niskasta kiinni ja pääsin tänne blogin puolelle. Ei vaan kauheesti huvittais istua sisällä tietokoneen ääressä kun ulkona on reilu kolkkyt astetta lämmintä. Anyway, loma alko tosiaan viime vuoden puolella joulukuun 18.päivä ja ekan viikonlopun vietin Sydneyssä mun host perheen kanssa. Oltiin kattomassa The Lion King Show joka oli ihan uskomaton. Ton viikonlopun sunnuntaina mä hyppäsin bussiin kohti Moruyaa. Bussimatka kesti seitsemän tuntia parin pysähdyksen kera. 

Vietin siis kaks viikkoa rannikolla Mikaelan perheen ja sukulaisten kanssa. Ekat pari yötä nukuttiin Mikaelan mummin luona ja sit siirryttiin Mikaelan kämpille, joka sijaitsi Bodalla nimisessä paikassa. Mun joulu meni tosi hyvin. Skypesin perheen kanssa jouluaattona, jaettiin karkkipusseja vastaantuleville autoille ja valvottiin pitkään. Tutustuin Mikaelan sukulaisiin paremmin ja pakko sanoa että ne on ihan huippuja! Joulupäivänä täällä vietettiin virallisesti joulua. Aamulla avattiin lahjat ja siitä sit siirryttiin rannalle. Syötiin ihanaa ruokaa ja nautittiin toistemme seurasta. Mä sain lahjaks mm. uuden objektiivin, surffitunteja, hajuvesiä, vaa'an sun muuta pientä juttua. Ite ostin itelleni festarilipun, jee! Uuden vuoden aattoa alotettiin Mikaelan sukulaisten kanssa hyvän ruoan kera ja illemmalla siirryttiin kamujen kanssa ulos etsimään kempaloita, joita ei tosiaan löydetty. Mun uus vuos meni Moruyan sillalla istuen Mikaelan kanssa ilman uuden vuoden pusua ja raketteja. Ei välttämättä mikään ihan paras uuden vuoden alotus mutta joo, haha. 
Aijon tehä muutaman postauksen tästä reissusta, koska mulla on paljon kuvia jaettavana! Nyt kuitenkin häippäsen ulos tekemään jotain ja illemmalla mut on kutsuttu illalliselle.

Finally here, writing my blog. It is just so stupid to waste time inside when there is plus thirty degrees outside. Anyway, our holidays started last December the 18th and I spent the first weekend in Sydney with my host family. We went to see the Lion King Show which was amazing! On Sunday I caught the bus to Moruya. It took seven hours to get there but it was worth it.

So I spent two weeks on the south coast with Mikaela and her family. First few nights we stayed at Mikaela's nan's house and the rest of the days we stayed at Mikaela's holiday house at Bodalla. My Christmas was great. On the Christmas Eve I skyped with my mum and dad, we handed lolly bags out to the people and we stayed up late. I got to know Mikaela's relatives even better and I gotta say that they are awesome people! On Christmas Day we opened the presents and headed to the beach. We ate really good food and enjoyed each others company. I got a new objective to my camera, surfing lessons, perfumes, scale and other things for Christmas. I bought a festival ticket for myself, yay! New Year's Eve started very well with Mikaela's family eating good food. Then we met some people and tried to find a party but that wasn't very successful. We ended up sitting on the Moruya bridge without new year kiss or fireworks. It wasn't the best start for New Year, but yeah haha. I'm gonna do a few posts about that trip because I've got photos to share but now I gotta go.

6.1.14

HEY YA!

Mitäs mitäs mitäs. Musta ei oo kuulunu vähän aikaan mitään. Johtunee siitä että oon eläny keskellä metsää viimiset kaks viikkoa. Mulla ei oo nyttenkään aikaa jaaritella saatikaan sitten selailla kuvia läpi, koska huomenna aamulla suunta on kohti Sydneyä ja nyt pitäis pakkailla kamat kasaan. Mun joulu meni todella hyvin ja uusvuos ei niin hyvin. Anyway, mä oon nauttinut mun viimisistä viikoista ihan täysillä ja mulla on ollu ihan huippuaikaa. Mä kerron teille tosta matkasta myöhemmin, mutta nyt pitää kuitenkin jättää tietokone ja mennä pakkaamaan. Heippa ja hyvät joulut ja uudet vuodet kaikille! Toivottavasti saitte paljon lahjoja, pusuja ja teitte hyvät uudenvuoden lupaukset :)

Heyheyhey! I've been really quiet lately and the reason is that I was living in the middle of the bushes for the last two weeks. I don't even have time to write or edit my photos atm, because tomorrow I'm going to Sydney so I should be packing my bag. My Christmas was really good, but my New Year didn't start very well. Anyway, I've been enjoying my past two weeks and I had an amazing time. I'm gonna talk about that trip later, but now I gotta go. Bye and Merry Christmas and Happy New Year everyone! :)