21.4.13

PALJON VIISAAMPISain synttäreinä varmistuksen mun Australian paikasta! Pääsin sellaseen tosi pieneen kaupunkiin nimeltä Blayney, joka on New South Walesissa. Se on sellanen farmipaikka missä on vaan 3000 ihmistä. Ekana mä olin vähän shokissa kun sain kuulla, että meen noin pieneen paikkaan, varsinkin kun vertaa tota Turun 200 000 ihmiseen. Nyt kun mä oon paljon viisaampi ja kuulluut ja jutellut muiden vaihtareiden kanssa niin mä oon ihan innoissaan menossa!

Siinä on lähellä (30-40 km) vähän isompi kaupunki ja Sydney on vaan kolmen tunnin ajomatkan päässä, eli tosi lähellä loppujenlopuks. Ekana perheenä toimii pariskunta, joilla on neljä kissaa ja 21 alpakka. Sen lisäksi se hostiskä kuuluu siihen mun Rotary klubiin, joka on D9700.

Mä käyn siellä paikallista koulua, joka on Blayney High School ja siellä on noin 300 oppilasta. Koulussa on myös koulupuvut. Oon tutkaillu ton koulun nettisivuja ja se vaikuttaa tosi kivalta ja siellä järjestetään jotain discojakin, haha :--D

Eilen meillä oli Lahdessa sellanen koulutustilaisuus, jossa oli siis kaikki Suomesta lähtevät vuosi- ja kesävaihtarit ja niiden vanhempia. Koulutus alkoi aamu yhdeksältä ja loppus iltapäivällä viideltä. Siinä ehti saada kyllä tooosi paljon hyvää ja hyödyllistä informaatiota, koitettiin niitä Rotary takkeja ja ostin sieltä myös t-paidan, hupparin ja pinssejä! Sain myös siellä tietää mun päivän koska lähden, joka on 16.7. eli aika pian, huui!!

Kaikilla meillä ketkä lähtee Australiaan on ekana neljän päivän leiri Singaporessa. Me ollaan siellä hotellissa ja kierrellään kaikkia nähtävyyksiä. Mennään mm. Night Safarille ja Sentosan saarelle. Singaporesta lähdetään sit lauantaina kohti Australiaa!

Mä en jaksa pysyä mun housuissa kun oon niin innoissani! Oon tosi ilonen, että saan edustaa Rotareita ja että pääsin edes Rotareiden vaihto-ohjelmaan. Mulla siis tulee olemaan kolme tai jopa neljä perhettä siellä sen mun vaihtovuoden aikana, joten joku perhe voi olla isommassa paikassa kun toinen perhe, kuitenkaan ne perheet ei voi olla ympäriämpäri Australiaa meinaan mun koulu pysyy kokoajan samana. Rotarit on myös hyvä siitä, että ne järjestää tosi paljon kaikkea toimintaa, kuten safarimatkan ja ton Singaporen leirin. Nyt mä odotan mun ekalta hostiskältä sähköpostia takasin ja sitten jossain vaiheessa aletaan hommailla viisumia ja kaikenlaista muuta sellasta! :-)

8 comments:

 1. Wau! Montako Suomesta pääsi Australiaan? Olik se sun eka toivemaa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. En oo ihan varma mut mun mielestä neljätoista tai viistoista! Ja juu oli se mun eka :-)

   Delete
 2. MOROOOOOOOOOOOOOOOOO

  ReplyDelete
 3. Apua oon ihan innoissaan sunkin puolesta! :) Onnee ihan hirveesti! Tollanen pienempi kaupunki on varmasti vaan hyvä, opit tuntemaan kaikki tosi hyvin ja saat varmasti hyvii kavereita, ihanaa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeeee kiitos! :-) ja jep niiin mustaki tuntuu ja oon ihan innoissani tosta! :3

   Delete
 4. Oiiii! oon kateeellinen noist alpakoista! :) nauti joka hetkestä ennen lähtöökin jo, et tiijäkkään kuin haikeelta nyt tuntuu jo ku pian himaa.. :( Rotexeis sit nähää puolentoist vuoden pääst eiks joo? rotry♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tieks kuinka paljon mä ootan et nään niitä, eikä mä en kestä :3 voi sulla on niin vähän enää jäljellä wää musta tuntuu jo nyt siltä et mä en haluu tulla tuolt Australiasta takasin vaikken ees oo päässy sinne asti vielä :D ja taatusti nähdää! ;--)

   Delete