26.7.13

BLAYNEY

Täällä ei tosiaankaan ole mitään ostoskeskusta, pelkästään sellanen pieni Prisma, haha :D
pussycat ♥
Mä oon ollu melkeen viikon Australiassa ja oon ihan rakastunut tähän kylään. Täällä on yks pääkatu, missä on kaikki tarvittava, kuten mm. pankki, apteekki, supermarketti ja muutama kahvila. Tätä paikkaa koristaa ihanat maisemat kukkuloineen ja eläimineen, täällä on jotenki tosi paljon tilaa. Melkeen jokasella on oma maatila, pieni tai iso. Kenguruita vilisee ympäriinsä, mutta niiden lähelle ei pääse. Näin ekan kengurun ensimmäisenä päivänä eli sunnuntaina.

Alotin mun koulun keskiviikkona, mutta olin sillon vaan lounasaikaan asti. Valitsin mun aineet ja tapasin ihmisiä. Mulla on koulussa kuus ainetta: matikka, englanti, moderni historia, oikeustiede, senior science ja slr (vähän ku liikunta, mutta sisältää myös teoriaa ja tällästä). Koulussa on koulupuvut, johon kuuluu valkonen kauluspaita, viininpunanen villapaita, musta hame tai housut (ei farkkuja, mut silti mä pidän, haha) sekä omat kengät, mut ei mitkään kangastohvelit. Koulussa on melkeen 400 oppilasta ja siellä ihmiset on ihan sika kivoja. Mä oon luokalla 11 ja varsinki ne ihmiset on kivoja, vaikka vähän levottomia. Koulunkäynti yleisesti ottaen on tosi rentoa ja helppoa, vois oikeestaan verrata johonki yläasteeseen. Esimerkiks toi senior science on täyttä puppua, me ei tehdä siellä yhtään mitään muuta ku pelleillään tai katotaan youtube videoita ja pelleillään :D Mulla on jokapäivä kaikkia aineita, koska yks oppitunti kestää 53 min. Mä meen joka aamu yheksäks kouluun ja pääsen puol neljä. Meillä on yks kunnollinen välitunti ja sit on lounastauko, joka kestää 40min.

Tän viikon mä oon asunu mun rotarykummin luona, koska mun ekalla hostperheellä on nyt viikonloppuna joku koulutusjuttu, joten maanantaina mä meen sinne! Mä odotan ihan sikana, että mä pääsen mun ekan perheen luokse, koska nyt kun mä oon asunut täällä, en oo voinut purkaa matkalaukkua, enkä oo oikeen pystyny asettumaan taloksi. Tuntuu että mä oon ennemminki vieras täällä kun perheenjäsen, joten on ihanaa päästä hostperheen luokse, laittaa vaatteet vaatekaappiin ja olla kun kotona. Mä oon tavannut mun ekan hostperheen ja ne on ihan huippuja!

I have been in Australia almost one week and I'm already so in love with this little town. There is one main street which contains everything you need. There are beautiful views, hills and animals and so much space. 

I started my school on Wednesday, when I just chose my subjects and met new people. My subjects are Maths, English, Modern History, Legal Studies, Senior Science and SLR. The school has uniforms and they consist of white dress shirt, redwine jumper, black skirt or trousers and own shoes, but not canvas shoes. School has almost 400 students. There are so many friendly and lovely people in school, especially in year 11, where I am. Generally speaking school is quite easy. Everyday I have all my subjects, because one period takes 53 minutes and we have one recess and lunchtime (40 minutes). Every morning I go to the school 9 a.m and I finish school 3.30 p.m. 

This week I have been living in my rotary counsellor´s home, because my first hostfamily has some education thing this weekend, so I go to my first hostfamily next Monday noon. I have already met my  first hostfamily and they are so lovely people!! I'm looking forward when I can take the clothes out of my suitcase and settle down!

6 comments:

 1. AnonymousJuly 26, 2013

  Musta on hienoa kun yrität kirjoittaa englanniksi!

  ReplyDelete
 2. AnonymousJuly 27, 2013

  Voitko laittaa kuvii sun koulupuvust? :D

  ReplyDelete
 3. Mulla on jo hurja ikävä :(

  ReplyDelete