11.12.13

MUA HEITETTIIN HAASTEELLA

Sain tosiaan tän haasteen Zest For Life (click) blogin pitäjältä, Alinalta. Kiitos tästä!
Mä en valitettavasti lue monia blogeja, joten mun osalta haastaminen jää väliin, sorge.


1. Kerro 11 faktaa itsestäsi
2. Vastaa haastajan 11 kysymykseen
3. Keksi 11 kysymystä uusille haastetuille
4. Valitse 11 bloggaajaa

11. faktaa musta

1. Mä laitan joka aamu herätyskellon soimaan puol tuntia ennen kun mun oikeesti pitäis herätä, koska se on ihana herätä ja tietää että saa nukkua viel puol tuntia.

2. Mun maailmankuva ja kaikki tulevaisuuden suunnitelmat on totaalisesti muuttunut tänne Australiaan tultaessa. Mä oon jostain kymmenen vuotiaasta ollu ihan varma, että mä meen kauppakorkeeseen, mutta nyt toi koulu kuulostaa kirosanalta.

3. Mulla on tosi huono itsekuri, etenkin syömisen suhteen. Kauheesti tekis mieli pari kiloa laihtua, mutta kaikki hyvyydet vaan houkuttelee liikaa. Ja myös jos mä päätän illalla että aamulla meen lenkille, nah, enmä saa itteäni niskasta kiinni aamulla. Ja jos mä päätän, että tänään en syö leipää ollenkaan, niin varmasti syön kymmenen palaa leipää haha.

moi2
4. Mä oon tosi onnistunu mun tähänastisessa elämässä. Tai jotenkin musta tuntuu, että oon saavuttanut paljon. Jos mun eteen tulee vastoinkäyminen niin mä jotenki takaraivossa tiiän että kaikki tulee olemaan pian hyvin ja niin yleensä tapaahtuukin.

5. Mulla on oikeesti joku paha ihmisviha. Mua välillä ottaa niin paljon päähän kaikki ihmiset, välillä jopa läheiset kaverit. Ja jos mua ärsyttää joku ihminen, mä rupeen näkemään kaikki pienet virheet siitä ja sit mua rupee ärsyttämään se vielä enemmän. Mä yritän olla positiivinen ihmisten suhteen, mutta välillä se ei vaan onnistunu. Mä tuun kuitenkin hyvin juttuun kaikkien kanssa ja mä tykkään tavata uusia ihmisiä :)

6. Oon enemmän sellanen ihminen, jolla on pari tosi hyvää ystävää. Mä en tarvii mitää kauheeta joukkoa kavereita ympärille.

moi

7. Mun yks haave on hypätä laskuvarjohyppy ja mä toivon, että mä pääsen toteuttamaan sen jonain päivänä.

8. Mua välillä ahdistaa tosi paljon ajatus palata Suomeen, siis oikeesti ahdistaa. Tiettekö sen tunteen kun menee kokeeseen, saa paperin eteen, näkee kysymykset ja sulla ei oo mitään hajua mistään. Sit sun sisällä rupee ahdistamaan etkä oikeen tiiä miten päin istua tuolissa ja mistä kysymyksesta ja sanasta alottais. Mulla tulee tää sama ahdistuksen tunne aina kun mä ajattelen Suomeen paluuta ja sit tekis mieli vaan itkeä. Se sattuu sydämeen ajatella, että mun pitää jättää tää maa ainakin joksiki aikaa. Onneks mulla on ihania ihmisiä odottamassa mua Suomen puolella (toivottavasti, haha). Mut joo, eniten ehkä mua ahdistaa jättää Mikaela. Siitä on tullu mulle tosi läheinen. Me ymmärretään toisiamme niin hyvin, se ei tuomitse mua mistään, ollaan ku paita ja peppu ja sen seura ei ikinä ärsytä mua. Ollaan koettu täällä ihan mahtavia asioita yhdessä ja tullaan varmasti kokemaan vielä paljon kaikkea kivaa.

9. Mä oon tosi onnellinen tällä hetkellä. Mua ei stressaa mikään ja mä vaan nautin mun elämästäni.

moi1

10. Rakastan mangoja. Musta tuntuu, että mä en ikinä syöny mangoa Suomessa ja täällä mä söin mangon ja siitä tää rakkaustarina sit alko. Mä voisin syödä vaan mangoja kokoajan; aamupalaksi, lounaaksi ja illalliseksi.

11. Oon tosi huono rahan kanssa. Mulla ei oo mitään säästämiskykyjä ja mä vaan tuhlaan rahaa. Täällä se on aika paha juttu kun huomaa rahojen hupenevan eikä oo äitiä ja iskää ympärillä, haha. Mä en yleensä ees kato mun pankkitilin saldoa, koska se pelottaa mua liikaa. Jotenki säästäminen ei oo vaan mun juttu. Mut pakko sanoa (ettette nyt ajattele et oon ihan joku luuseri) et oon parantunu rahan käytön kanssa kuluneiden vuosien aikana.

moi3

Alinan kysymykset

1. Joulu vai uusivuosi?
Hui tää on paha, koska ne on niin erilaisia. Tykkään joulusta kuitenkin varmaan enemmän, koska sillon vietetään kiireetöntä aikaa perheen kesken ja syödään mahat täyteen ihania ruokia. Mä myös rakastan antaa ja tietenki vastaanottaa lahjoja :') Tosin uutena vuotena saa ihastella raketteja ja uudenvuoden pusut sun muut sekoilut on mahtavia.

2. Mitä arvostat ihmisissä?
Arvostan sitä, että kaikki on yksilöitä ja tietenkin rehellisyyttä ynnämuita tälläsiä 'perus' asioita, joita me jokanen unohdetaan välillä toteuttaa. Mut etenkin mä arvostan niitä ihmisiä ketkä ei välitä paskaakaan mitä muut ajattelee. Ja niitä hulluja ihmisiä ketkä on kahenkympin ikäluokan ympärillä ja silti osaa sekoilla ja olla kun pikkulapsi. Mä myös rakastan kun ihmiset hymyilee aidosti ja sä pystyt tuntemaan niiden onnellisuuden.

3. Mistä pidät eniten joulussa vai pidätkö mistään?
Ruoasta ja lahjoista!

4. Mikä saa sinut onnelliseksi?
Pienet asiat ja pienet hetket. Plus Bob Marleyn 'Three Little Birds' kappale.

5. Mitä ikävöit/ikävöisit Suomesta?
En kauheesti ikävöi mitään Suomesta, koska mulla on niin hyvä olla täällä. Kai mä jotain ihania kesäiltoja kaipailen ja mun koiraa.

6. Kesä vai talvi?
Kesä, koska talvella on pimeetä, enkä mä tykkää kylmyydestä. Jotenki tuntuu, että mä elän jossain kaamoksessa koko talven. Kesällä kaikki on jotenki paljon eloisampaa.

7. Mikä voisi olla sun 2014 uudenvuoden lupaus?
Lopeta ihmisten vihaaminen, haha.

8. Toteutuiko tämän vuoden vai teitkö edes lupauksia?
Kai mä jotain lupauksia tein tälle vuodelle, mutta eipä mulla kauheesti muistikuvaa niistä lupauksista ole, haha.

9. Mikä on ollut vaikein asia elämässäsi (minkä pystyt blogissa kertoa)?
Varmaan erotilanteet. Se on kauheeta päästä menemään jotain josta välittää. Mä oon tosi tunteellinen ihminen tällästen asioiden suhteen ja haluun pitää kaiken itelläni, joten mun on tosi vaikeeta päästää irti.

10. Mikä oli tähän asti tän vuoden kohokohta?
Koko tää vaihtovuosi on ollu tosi huikee ja tietenki ruissi oli kans mahtava tänäkin vuonna!

11. Mikä on suurin unelmasi?
Olla Australialainen jonain päivänä :')

P.s tsekatkaa toi päivämäärä

4 comments:

 1. Ihana Bruno <3 Sun postausten lukeminen tulee joka kerta vähän vaikeemmaksi, kun huomaa että sun sydän todella kuuluu sinne. En halua että oot surullinen kun tuut takaisin, mut sun täytyy lopettaa ajattelemasta sitä!! Sä olet NYT siellä vielä monta monta monta minuuttia, tuntia ja päivääkin, joten nauti niistä ihan täysillä. Kohta alan jo huolestua tuletko kotiin ollenkaan >:( No ei, mä odotan täällä ja lasken jo päiviä, mut hei have the time of your life ja muista et maailmanloppu tulee vasta 1000000 vuoden päästä joten Australia ei katoa sieltä!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana sinä <3 Mulla on tieks teoria tähän juttuun et miks en ikävöi Suomea. Se on sen takia koska mä tiiän että mä tuun palaamaan Suomeen ja nään taas kaikki ihmiset, mut mä en pysty sanomaan varmaks palaanko mä tänne Ausseihin enään. Ja takaan sen et enmä tuu olemaan surullinen Suomessa koska se on sentään mun kotimaa ja siellä on kaikki rakkaat. Love you <3

   Delete
 2. Kohtaan 11... Olethan sinä rahan suhteen säästäväinen!!
  Työtä ahkeraan tehnyt koulusi ohella ja säästänyt rahaa ja unelmiasi toteuttanut mm.ulkomaan matkoja!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuh no kyllä siinä vois parantaa hieman hhaha.

   Delete