23.6.14

COOPER PEDY

Safarin seitsemäntenä päivänä meillä oli herätys aamu viideltä. Mä nukuin mun yöni hyvin pimeessä sellissä, joten herätys ei tuntunu ees niin pahalta. Ja ajatus siitä, että bussissa on koko päivä aikaa nukkua sai mut ihan hyvin sängystä ulos. Meijän ekalla pysähdyksellä me nautittiin aamupala ja meillä oli myös aikaa käydä ruokakaupassa. Siitä meijän matka jatku Woomeraan, jossa meillä oli 20 min pysähdys. Siellä ulkona oli malleja lentokoneista ja raketeista yms. Woomera oli tosi pieni kaupunki keskellä aavikkoa eli toisin sanoen keskellä ei mitään. Aurinko porotti ja oli ihan sika kuuma. Vähän pisti miettimään, että kuka oikeesti ees haluaa tai pystyy asua tälläsessä paikassa.
Lähettiin ajamaan sieltä kohti Cooper Pedya. Me kuitenki pysähdyttiin matkan varrella yhelle suolajärvelle nimeltä Lake Hart. Ainut asia oli vaan se, että tossa järvessä ei ollu vettä tippaakaan. Se oli vaan iso iso alue suolaa. Tuli vähän lumi mieleen kun siellä suolan keskellä käveli. Keski-Australiassa ei niin kauheesti oo elämää tai oikeestaan mitään. Kasvillisuus on tosi niukkaa, ilma on tosi kuumaa, joten vettäkään ei oo. Joka puolella ympäröi punanen hiekka ja tuntuu, että tiet ei vie mihinkään, koska maisemat ei vaihdu ajaessa. Kärpäsiä löytyy miljoonia ja ne pörrää naamassa ja oikeestaan joka paikassa. Ne sai mut oikeen hermostumaan ja loppujen lopuks mun oli pakko ostaa hattu kärpäsverkolla. Vietettiin tuolla järvellä about puol tuntia ja puolessa tunnissa mulla tuli ihan järkyttävä hiki ja kauhee jano. Kamalan kuuma ilma. Vihdoin ja viimein saatiin tiemme Cooper Pedyyn, jossa meitä odotti opas, joka vei meijät turistikierrokselle. Cooper Pedy on mielenkiintonen paikka, koska kaikki talot ja rakennukset on rakennettu maan alle. Tämä johtuu siitä, että kesällä on älyttömän kuuma ja talvella jäätävän kylmä, joten lämpötila talon sisällä olis ääripäästä toiseen kokoajan, mutta maan alla lämpötila pysyy talon sisällä ympäri vuoden 21 asteessa, eli se on ihanteellinen. Mentiin ekana maanalaseen kirkkoon, josta matka jatku sellaseen museon tapaseen paikkaan, jossa me saatiin myös makua maanalasesta kodista. Jos sä tunnet jonkun jolla on kaivuukone tai jos itse onnekkaana omistat sellasen, sä voit vaan kaivaa itellesi talon maan alle niin monella huoneella ja muodolla kun haluat. Ite en tollasessa talossa pystyis asumaan, koska eihän siellä oo ikkunoita ja ajatus romahtamisesta (mitä ei oo kylläkään ikinä tapahtunut) kammottais mua. Mutta muuten ne talot oli aika hienoja ja tosi mielenkiintosia. Cooper Pedy on myös kaupunki jossa on ihan älyttömät määrät opaalia ja sitä sanotaanki "opal capital of the world". Siellä siis löyty lukemattomia opaalikauppoja ja tyyliin jokasen ammatti on kaivostyöntekijä ja jokanen tuolla kaupungissa on opaalin perään. Kantsii lukea tosta kaupungista enemmän jos kiinnostaa. Mun mielestä se oli tosi mielenkiintonen, mutta en mä siellä vois ikinä asua. Me nukuttiin kanssa maan alla sellasessa isossa tilassa, jossa oli 'huoneet' neljälle. Huoneilla mä tarkotan koloa seinässä, jossa ovena toimi verho, haha. Tona iltana meillä oli vapaa-aikaa ja jotenki taas tultiin läheisemmiks kaikkien kanssa!

On the 7th day of Safari we woke up at five. I slept my night really well in a dark cell so the early morning wasn't too bad. And because I knew I've got a whole day to sleep on a bus. On our first stop we had breakfast and time to go to a supermarket to get some food. Next stop was at Woomera, where we stopped for 20 minutes. There was a park which was full of rockets, aircraft and that sort of stuff. It was a really small town in the middle of nowhere. The weather was really hot and the sun was shining so the weather felt even hotter. I just can't understand who is able or willing to live in that kind of place. I never ever could do that...
We left Woomera and headed to Cooper Pedy. However, before Cooper Pedy we stopped at Lake Hart which was a salt lake. Only thing was that there wasn't any water in that lake, only salt. It reminded me of snow, because it was just white everywhere. There isn't much in Central Australia. A rare few plants, hot weather which, of course, means no water. The red sand covers everything and it feels like you are going nowhere when you are driving there, because the landscapes look the same all the time. There are also millions of flies and they are so bloody annoying because they are on your face all the time. In the end I had to buy a fly net hat because I couldn't stand them anymore. We spent about half an hour on the lake and after that I was just sweating and really thirsty. The hotness is unbelievable. Finally we arrived to Cooper Pedy where a tourist guide was waiting for us. Cooper Pedy is a really interesting town, because all the houses and other buildings are built underground. The reason for this is that the temperature in summer is really high and in winter the temperature is really low so the temperature in houses would go from extreme to extreme, so they build their houses underground where the temperature is always about 21 degrees, which is ideal. We visited a church which was underground and from there we went to a museum where we had a opportunity to look at a normal underground home. It actually looked really nice and interesting but I couldn't live in an underground house because they don't have windows and I'd be scared of the house collapsing (which has never happened though). Cooper Pedy is also a town full of opal and they say that it is "opal capital of the world". They had heaps of opal shops and almost every person there works as a miner hoping to find heaps of opal. You should really read more information about Cooper Pedy, because it is a really interesting place. But at the same time it is a place where I could never live. We also slept underground in a big place where was 'rooms' for four. With a room I mean a hole in the wall where a little curtain was used as a door, haha. On that night we had free time which was really good, because it meant time to getting to know each other even better!

2 comments:

 1. You say good morning
  When it's midnight
  Going out of my head
  Alone in this bed
  I wake up to your sunset
  And it's driving me mad
  I miss you so bad

  ReplyDelete
  Replies
  1. <3 im gonna see you soon darling

   Delete